Бирени хлебчета с чоризо и сирена

март 13, 2018

Опитайте хлебчетата с два галещи небцето пълнежа и направете бирените си вечери още по-приятни.

Степен на трудностСредна
Време за подготовка20 минВреме за готвене30 минОбщо време50 мин
Тесто:
 500 г пшеничено брашно
 1 пакет суха мая Dr. Oetker
 1 ч.л. сол
 50 г масло
 1 с.л. зехтин
 330 мл светла бира
Първи пълнеж:
 50 г сушени сини сливи без костилка
 200 г овче сирене или фета
 80 г шунка Серано на филии
Втори пълнеж:
 125 г салам Чоризо
 200 г сирене Бергкезе (твърдо, добре узряло, ароматно жълто сирене)
Приготвяне:
1

Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Добавете останалите продукти и бирата, като оставите 3 с.л. за намазване. Разбийте с миксер и куки за тесто за кратко на ниска, след това за 5 мин на висока степен до получаването на гладко тесто. Оставете го покрито с кърпа да втаса на топло.

2

За първия пълнеж нарежете сушените сливи и овчето сирене на малки парчета. За втория пълнеж нарежете салама на ситно, настържете сиренето и ги смесете.

3

Върху набрашнена повърхност размесете втасалото тесто и разделете на две. Разточете всяка от двете половини на квадратна кора с размер 30х30 см.

4

Поръсете едната кора със ситно нарязаните шунка, сушени сливи и сирене, а другата – със салама и сиренето Бергкезе като оставите по 1 см от ръба на корите непокрит. Навийте всяка кора на стегнато руло и поставете върху застлана с хартия за печене тава. С нож направете напречни прорези с дълбочина 3 см и намажете с бира. Оставете хлебчетата отново да втасат за около 20 мин.

5

Печете 30 мин в долната половина на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 200°C или на горещ въздух на 180°C. Сервирайте топли.

Ingredients

Тесто:
 500 г пшеничено брашно
 1 пакет суха мая Dr. Oetker
 1 ч.л. сол
 50 г масло
 1 с.л. зехтин
 330 мл светла бира
Първи пълнеж:
 50 г сушени сини сливи без костилка
 200 г овче сирене или фета
 80 г шунка Серано на филии
Втори пълнеж:
 125 г салам Чоризо
 200 г сирене Бергкезе (твърдо, добре узряло, ароматно жълто сирене)

Directions

Приготвяне:
1

Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Добавете останалите продукти и бирата, като оставите 3 с.л. за намазване. Разбийте с миксер и куки за тесто за кратко на ниска, след това за 5 мин на висока степен до получаването на гладко тесто. Оставете го покрито с кърпа да втаса на топло.

2

За първия пълнеж нарежете сушените сливи и овчето сирене на малки парчета. За втория пълнеж нарежете салама на ситно, настържете сиренето и ги смесете.

3

Върху набрашнена повърхност размесете втасалото тесто и разделете на две. Разточете всяка от двете половини на квадратна кора с размер 30х30 см.

4

Поръсете едната кора със ситно нарязаните шунка, сушени сливи и сирене, а другата – със салама и сиренето Бергкезе като оставите по 1 см от ръба на корите непокрит. Навийте всяка кора на стегнато руло и поставете върху застлана с хартия за печене тава. С нож направете напречни прорези с дълбочина 3 см и намажете с бира. Оставете хлебчетата отново да втасат за около 20 мин.

5

Печете 30 мин в долната половина на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 200°C или на горещ въздух на 180°C. Сервирайте топли.

Бирени хлебчета с чоризо и сирена